Baner

VIS «CRNA RUPA»

Članove ovoga banda činila je nova generacija klinaca koji su potekli iz krila kulturno-umjetničkog društva «Šokadija» Ladimirevci, gdje su prve note naučili u tamburaškom sastavu, a također su prvi prostor za vježbanje dobili u prostorijama Društva. Ova grupa pojavila se 1980. godine i djelovala je do 1982. godine. Bilo je to razdoblje «Poleta», «novoga vala», «Bijeloga dugmeta» i obnove kulturne živosti u Ladimirevcima, kada je i tadašnji KUD u naponu stvaralačke snage i broji stotinjak članova.

Početak javnoga djelovanja sastava obilježila je afera s imenom banda, naime prvotno ime grupe je trebalo biti «INRI» i kada je prvi plakat s ovim imenom osvanuo na zgradi tadašnjega komiteta Saveza komunista u Valpovu, digla se poprilična politička bura. Stoga su se članovi banda odlučili na promjenu imena koje bi im i nadalje garantiralo medijsku pažnju i avangardnost – tako je nastala «Crna rupa».


Ovaj band svirao je pop i rock glazbu domaćih i stranih sastava i izvođača, a najčešće je nastupao na gitarijadama i svirkama po Valpovu, Belišću , Ladimirevcima i Osijeku. Postavu banda činili su: Siniša Jakopiček (solo gitara), Branko Križanec (bas gitara), Vilim Poljak Baf (bubnjevi 1980.), Stjepan Tomoković (bubnjevi 1981./82.) i Stjepan Kišiček (vokal).

 

 
Baner
Suveniri Vranjković
Baner
Baner
Baner
Da li podržavate dosadašnje upravljanje javnim financijama grad Valpova ?
 
Baner
Trenutno aktivnih Gostiju: 94 
Baner