Baner

Događanja

Rudnik Čvaraka - Promocija knjige

Datum objave: 24. travnja. 2012

Poštovani,

U sklopu 6. "Šovinih dana" predstavljamo Vam knjigu mladog novinara i književnika Tomislava Šovagovića, "Rudnik čvaraka". Debitantska zbirka kratkih priča posveta je Slavoniji njegova djetinjstva ali i strikanu Fabijanu, djedu Šamuki i stricu Čiletu. Njegovi su likovi dobro poznati osobenjaci koji više nisu među nama ali su ostali u anegdotama seoskih kroničara i našeg književnika. Uz tamburaše, neizostavne čvarke i šljivovicu vratit ćemo se u osamdesete i kroz humor prisjetiti "kako je to nekad bilo".

Izdavačka kuća Mozaik knjiga i Udruga "Mladi poduzetnik" ovu prezentaciju organizirat će u holu OŠ Ladimirevci u četvrtak, 26. travnja 2012. sa početkom u 19.00 sati.

Više...

 

SOS DJEČJE SELO LADIMIREVCI

Predblagdansko vrijeme u SOS Dječjem selu Ladimirevci uvijek je bogato prigodnim aktivnostima. Već godinama male stanovnike SOS Dječjeg sela Ladimirevci uoči blagdana posjećuju njihovi vjerni prijatelji i donatori. Tako je bilo i prošlog tjedna kada su najveselije selo u Slavoniji posjetili predstavnici Jadranskog osiguranja Osijek te svaku SOS kuću darovali prigodnim blagdanskim poklonima.

Više...

 

PREDSJEDNIK IVO JOSIPOVIĆ POSJETIO SOS DJEČJE SELO LADIMIREVCI

Oduševljen svime što je vidio, predsjednik Josipović poručio je malim Ladimirevčanima da nastave biti dobri učenici, da se i dalje bave sportom i da se međusobno druže i poštuju

LADIMIREVCI Četvrtak, 2. veljače ostat će zapisan velikim slovima u povijesti SOS Dječjeg sela Ladimirevci jer je tog dana selo posjetio predsjednik RH Ivo Josipović. U sedamnaest godina, koliko postoji SOS Dječje selo, bio je ovo prvi posjet predsjednika države. Povod prošlotjednog posjeta predsjednika Josipovića SOS Dječjem selu Ladimirevci bila je akcija "Sportom do zdravlja" koju su pokrenule "Humane zvijezde Hrvatske" , a u sklopu koje je istog danas u Osijeku odgiratna humanitarna utakmica na kojoj su sudjelovala i djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

Više...

 

Motivacija dugotrajno nezaposlenih osoba‏

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Osijek nositelj je projekta „Motivacija dugotrajno nezaposlenih osoba“ koji je sufinanciran u okviru Predpristupnog instrumenta IPA IV komponente Razvoj ljudskih potencijala u okviru projekta „Uspostava podrške u socijalnom uključivanju i zapošljavanju socijalno ugroženih i marginaliziranih skupina“. Suradnik na projektu je Centar za socijalnu skrb Osijek.

Više...

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA: Ladimirevci iz zraka

 

Više...

 

Seminar „SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO“

Valpovački poduzetnički centar organizira seminar pod nazivom „SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO“. Seminar će se održati 10.prosinca 2010.g. s početkom u 10,00 sati u prostorijama Valpovačkog poduzetničkog centra d.o.o., Kralja P. Krešimira IV, br.2. Predavanje na seminaru će održati prof. Gordana Stojanović, koordinator project-manager u Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje.

Socijalna poduzeća osnivaju se širom svijeta kako bi se ispunili određeni društveni ciljevi i ulagalo u dobrobit zajednice, a ne s primarnim ciljem raspodjele dobiti. Izgradnja socijalne ekonomije i stvaranje uvjeta za socijalno poduzetništvo izvrsna je prilika za stvaranje višestrukih pozitivnih učinaka, ekonomskih i socijalnih. Upravo socijalno, neprofitno poduzetništvo može biti jedan od načina ublažavanja posljedica nezaposlenosti, naročito teško zapošljivih kategorija stanovništva.

Stoga, ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se prijave na seminar putem telefona 031/651-411 ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript te osobno na adresu Kralja P.Krešimira IVbr.2 u Valpovu.

Valpovački poduzetnički centar

 

Što je Zrće prema Zrnju

Da su Ladimirevčani poznati po slozi i jedinstvu kada treba nešto napraviti za svoje mjesto, već je nadaleko poznata stvar, no da su isto tako i odlični organizatori zanimljivih sportskih i zabavnih događanja potvrdilo se i prošlog četvrtka. Naime, u organizaciji Vijeća Mjesnog odbora Ladimirevci i Udruge mladih LA održana je druga po redu rafting utrka na Karašici „Zrnje 2010“. Riječ je zapravo o zanimljivoj i na ovim prostorima jedinstvenoj veslačkoj utrci u gumenim čamcima kojom Ladimirevčani obilježavaju Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Više...

 
Baner
Suveniri Vranjković
Baner
Baner
Baner
Da li podržavate dosadašnje upravljanje javnim financijama grad Valpova ?
 
Baner
Baner
Trenutno aktivnih Gostiju: 46 
Baner