Baner

Udruga LADIMIREVAČKI DIVANI

NOVO - NOVINSKI ČLANCI!


Udruga "Ladimirevački divani" osnovana je 18. studenoga 2008. godine u Ladimirevcima s ciljem promicanja razvitka i očuvanja kulturne baštine ladimirevačkog kraja, te razvitka kulturnog amaterizma u mjestu Ladimirevci i širem području Valpovštine, te Slavonije. Osnovna djelatnost Udruge je organiziranje kulturne manifestacije "Ladimirevački divani", ali i promocija projekata tradicijske kulture, kao i suradnja sa srodnim udrugama i manifestacijama.

Na čelu udruge je predsjednik gospodin Josip Magušić, a Udruga broji tridesetak članova, koji su ujedno članovi organizacijskoga odbora Divana. Udruga jednom godišnje (prve subote u prosincu) organizira kulturno-etnografsku manifestaciju "Ladimirevački divani", koja okuplja prosječno 600-700 osoba i sastavni je dio proslave Dana Grada Valpova.

Udruga "Ladimirevački divani" nastala je kao rezultat dvadesetdvogodišnje tradicije održavanja istoimene kulturno-etnografske manifestacije (prvi Divani održani su 1989. godine), koja je prvotno zamišljena da prezentiranjem običaja, nošnji, kulinarske tradicije i glazbe ovoga kraja okupi što širi krug građana i pomogne očuvanju tradicije i promociji slavonskoga folklora i kulture. Osobitost ove manifestacije sastojala se u tome da je svoj neto prihod donirala za potrebe lokalne zajednice i udruga, te je tijekom više od dvadeset godina pomagala kulturni i gospodarski razvoj lokalne zajednice. Sve Divane organizirao je odbor sastavljen od tridesetak građana, koji su održali kontinuitet manifestacije i kada je ona prerasla u Udrugu. Značaj ove manifestacije prepoznao je i Grad Valpovo, koji redovito ovaj događaj svrstava u program obilježavanja Dana grada.

POPIS PREDSJEDNIKA (DOMAĆINA) I ČLANOVA ORGANIZACIJSKOG ODBORA (OD OSNIVANJA DO XX. DIVANA)

Predsjednici (domaćini):

Darko Grgić
Goran Ivanović
Ignjo Ivanović
Stjepan Ivanović
Tihomir Janjić
Damir Kolesarić
Franjo Križek
Josip Magušić
Zlatko Maričić
Josip Matijević
Zlatko Novogradac
Matija Perak
Stjepan Perak
Dejan Pisačić
Đuro Šovagović
Pavo Šovagović
Branko Vranjković
Đuro ZemljakČlanovi:

Ilija Bagarić
Marko Gaborović
Marko Glavica
Vinko Glavica
Vlado Horvatek
Damir Jakopiček
Stjepan Kovač
Ante Labudović
Slavko Mihalj
Ranko Novoselić
Tomislav Pavlović
Damir Perak
Josip Pavošević
Nikola Perošević
Rade Pušić
Zoran Relić
Pavo Tudik
Željko Vecl
Drago Vonić
Stjepan Vuksanić
Stjepan Zajček

 

 
Baner
Suveniri Vranjković
Baner
Baner
Baner
Da li podržavate dosadašnje upravljanje javnim financijama grad Valpova ?
 
Baner
Baner
Trenutno aktivnih Gostiju: 14 
Baner