Baner

IZLOŽBA FILMSKIH PLAKATA

Datum objave: 1.lipanj 2016

U okviru programa desetih Šovinih dana, Udruga "Mladi poduzetnik" organizira u subotu 04. lipnja 2016. godine u prostoru Športske dvorane OŠ Ladimirevci pravu poslasticu za ljubitelje sedme umjetnosti.

Naime, radi se o za naše prilike rijetkoj i jedinstvenoj izložbi filmskih plakata, koja će biti prezentirana tijekom odvijanja samoga programa koji počinje u 19,00 sati, dok će plakate posjetitelji moći pogledati već od 18,00 sati. Plakate je godinama prikupljao naš Slavonac Marijan Horvat i u prigodi jubilarnih Šovinih dana ljubazno se odazvao pozivu organizatora da nam predstavi svoju impozantnu zbirku. Tako će mještani Ladimirevaca i svi drugi ljubitelji filmske umjetnosti moći uživati u nesvakidašnjem kulturnom događaju, te se prisjetiti i filmova našega Fabijana Šovagovića, čiji lik i djelo i nastojimo održati u svojoj kolektivnoj memoriji.

Marijan Horvat jedan je od najvećih kolekcionara filmskih plakata u Hrvatskoj. Do sada je već pripremio više izložbi. U svojoj zbirci posjeduje preko 3500 različitih plakata, svih filmskih žanrova, sa duplikatima oko 10 000. Izložba koju ćete imati priliku vidjeti u Ladimirevcima sadržajem je zasigurno najraznolikija u Hrvatskoj, a i šire. Biti će izloženo više stotina plakata filmova produciranih do 1990.g. Marijan Horvat inžinjer je elektrotehnike koji živi u Kešincima, a radi kao nastavnik u Obrtničkoj školi Antuna Horvata u Đakovu. Gospodin Horvat će tijekom programa dobiti priliku da se osobno obrati publici i upozna nas sa svojom zbirkom, te objasni motive i način na koji je uspio prikupiti toliki broj vrijednih plakata.

 

 
Suveniri Vranjković
Baner
Da li podržavate dosadašnje upravljanje javnim financijama grad Valpova ?
 
Trenutno aktivnih Gostiju: 47 
Baner