Baner

Obilježeni dani Ladimirevaca

Datum objave: 16. rujna 2013

Prošli tjedan u Ladimirevcima je protekao u znaku obilježavanja Dana mjestaLadimirevci. Nakon svečane sjednice Vijeća Mjesnog odbora Ladimirevci na kojoj su najzaslužnijim pojedincima podijeljena javna priznanja, program obilježavanja nastavljen je u petak. Već u popodnevnim satima središtem Ladimirevaca širio se miris ribljih specijaliteta, a Ladimirevčani i njihovi gosti zajedno su pratili nogometnu utakmicu Srbija – Hrvatska nakon čega je uslijedila zabava uz Jovaliusband. Središnji dio subotnjeg programa bila je smotra folklora KUD Šokadija i prijatelji te pučka veselica uz TS Ravnica i Željka Lončarića Žeca. Ipak, najsvečanije bilo je u nedjelju kada se obilježavala i 80. godišnjica Dobrovoljnog vatrogasnog društva, najstarije udruge koja djeluje u mjestu. Program obilježavanja počeo e tradicionalnom budnicom i svečanim postrojavanjem članova DVD-a Ladimirevci. Uz članove ladimirevačkog DVD-a, na ovoj svečanosti bili su i brojni gosti, dožupan Osječko-baranjske županije Željko Kraljičak, zamjenik predsjednika Skupštine Osječko-baranjske Goran Ivanović, koji je ujedno i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Ladimirevci, gradonačelnik Valpova Leon Žulj, predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević, prwdsjednik Vatrogasne zajednice grada Valpova i općine Petrijevci Zdravko Cvenić, predsjednici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz okolnih mjesta, te Božica Trnski, načelnica općine Hlebine čije dobrovoljno vatrogasno društvo njeguje dugogodišnje prijateljske odnose s ladimirevačkim DVD-om. Sve goste i članove društva najprije je pozdravio Željko Vecl, predsjednik DVD-a Ladimirevci.

Čestitke i zahvalu ladimirevačkim vatrogascima uputili su i svi gosti koji su u svojim obraćanjima isticali nemjerljive zasluge ladimirevačkih vatrogasaca u brojnim intervencijama i to ne samo kod gašenja požara, već i poplavama i drugim nesrećama i elementarnim nepogodama.

Uz čestitke na ovom vrijednom jubileju, svim generacijama ladimirevačkih vatrogasaca upućujem i zahvalu za njihov nesebičan doprinos koji su davali kroz sve ove godine. Županija Osječko-baranjska posljednjih godina izdvaja značajna sredstva za vatrogastvo. I dalje će se ulagati u opremu, posebice u osobnu opremu vatrogasaca jer to je najmanje što možemo učiniti kako bi se ovim nesebičnim i hrabrim ljudima bar malo odužili. Županija je već izdvojila određena sredstva za dogradnju i rekonstrukciju vatrogasnog doma u Ladimirevcima, nadamo se da će radovi uskoro početi i uvjeren sam da će Županija i dalje pomagati, istaknuo je dožupan Kraljičak.

I gradonačelnik Valpova Leon Žulj zahvalio je članovima DVD Ladimirevci na njihovom radu i dugogodišnjem djelovanju te im je uputio čestitke za njihov veliki jubilej.

Vatrogasci su oni koje uvijek prve zovemo u najtežim situacijama. Osim intervencija kod gašenja požara, ladimirevački vatrogasci dali su velik doprinos i u obrani od poplava koje su ovo mjesto pogodile prije nekoliko godina. Grad Valpovo kroz proračun izdvaja značajna sredstva za vatrogastvo i bez obzira na sve poteškoće, za ovu djelatnost će uvijek biti. Ono što nam predstoji je dogradnja i uređenje društvenog doma u Ladimirevcima u sklopu kojeg će se izgraditi i vatrogasne garaže i drugi objekti potrebni za rad društva. Uvjeren sam da će završetkom te investicije ladimirevačko dobrovoljno vatrogasno društvo biti još brojnije i efikasnije, rekao je gradonačelnik Žulj.

Svečanost proslave 80. rođendana DVD-a Ladimirevci nastavljena je i u popodnevnim satima kada se vrtio vepar na ražnju, a završena je velikim tamburaškim spektaklom. Naime, ove godine u Ladimirevcima je održana najveća vatrogasna zabava u Slavniji koju je vodio Goran Ivanović Lac, a na kojoj su nastupili vrhunski tamburaši. U velikom šatoru Osječke pivovare, pred više od tisuću i pol posjetitelja iz cijele Slavonije, nastupili su tamburaški sastavi Zvona iz Đakova, Arteški bunar, 5 tambura, te muški pjevački sastav Bećarine i vatrogasni tamburaški orkestar DVD Slakovci iz Vukovarsko-srijemske županije, a poseban gost večeri bio je Stjepan JeršekŠtef. Cijeli tamburaški spektakl snimala je Osječka televizija, pa će svi oni koji u nedjelju navečer nisu mogli biti u Ladimirevcima, bar preko malih ekrana moći doživjeti odličnu atmosferu najveće vatrogasne zabave u Slavoniji.

U sklopu manifestacije Dani mjesta Ladimirevci Udruga športskih ribolovaca Amur Ladimirevci organizirala je četvrto po redu pozivno, ekipno, Kup natjecanje u lovu ribe na plovak, koje je održano na bari ''Adica'' u Ladimirevcima. Riječ je o ekipnom natjecanju sa jednim štapom na plovak u vremenskom trajanju od 3 sata (9-12h), pri kojem se sva ulovljena riba boduje, a pobjednik je natjecatelj sa najvećom ulovljenom ukupnom težinom. Svaku ekipu čine 3 člana koji izvlačenjem budu raspoređeni u tri sektora (A, B i C). Natjecanju je pristupilo ukupno 11 ekipa i to ekipe iz Belišća, Bizovca, Črnkovaca, Donjeg Miholjca, Ivanovaca, Gata, Satnice, Šaga, Valpova, te dvije ekipe domaćina. Najuspješniji su pojedinačno po sektorima bili su u sektoru A: Ljerko Majdenić sa ulovljenih 4.774 grama, Udica Donji Miholjac, Siniša Lipnicki sa ulovljenih 4.700 grama, Linjak Ivanovci, Jozo Harangozo sa ulovljenih 4.274 grama, Belišće Belišće. U sektoru B:Filip Majdenić sa ulovljenih 2.846 grama, Smuđ Črnkovci, Petar Pavelja sa ulovljenih 2.496 grama, Udica Donji Miholjac, Darko Čvagić sa ulovljenih 2.494 grama, Karas Šag. U sektoru C: Vladimir Šovagović sa ulovljenih 5.138 grama, Amur 1 Ladimirevci, Petar Majdenić sa ulovljenih 4.284 grama, Smuđ Črnkovci, Josip Slačanac sa ulovljenih 3.793 grama, Udica Donji Miholjac. Najuspješnije ekipe su bile:1. mjesto Udica Donji Miholjac, 2. mjesto Smuđ Črnkovci i 3. mjesto Amur 1 Ladimirevci. Najuspješniji natjecatelj na cjelokupnom natjecanju je bio član prve ekipe domaćina Vladimir Šovagović.

 
Baner
Suveniri Vranjković
Baner
Baner
Baner
Da li podržavate dosadašnje upravljanje javnim financijama grad Valpova ?
 
Baner
Baner
Trenutno aktivnih Gostiju: 23 
Baner