Baner

JASMINA CVENIĆ-JOVINAC DOBILA JOŠ JEDNO PRIZNANJE ZA SVOJ FOTOGRAFSKI RAD

Datum objave: 26. srpnja. 2012

Druga nagrada na Hrvatskom kreativnom & foto izazovu Fotografija je jedini način kako zabilježiti nepovratan trenutak, unijeti u taj trenutak vlastitu emociju i isporučiti je dalje. Želim reći kako je umjetnost u bilo kojem obliku zapravo odraz onog unutrašnjeg, onog što čovjeka ispunjava,rekla je Jasmina.

LADIMIREVCI Prošlog tjedna objavljeni su dobitnici nagrada Hrvatskog kreativnog i foto izazova,prestižnog natječaja,održanog o organizaciji Hrvatskog fotografskog festivala Rovinj Photodays,Učilišta Algebra,HSM informatike i Adobea.Među dobitnicima nagrada je i Ladimirevčanka Jasmina Cvenić-Jovinac čija je fotografija izabrana među 24 najbolje plasirana.

“Hrvatski kreativni & foto izazov”, najveće je kreativno natjecanje u Hrvatskoj.Odvijalo se u osam gradova u razdoblju od travnja do lipnja te je okupilo više od 1000 sudionika koji su odlučili pokazati svoju kreativnost kroz pet ponuđenih kategorija: fotografija, 3D dizajn, WEB dizajn, multimedijsko izdavaštvo te video montaža. Svoju kreativnost i inovativnost sudionici su mogli pokazati u Splitu, Osijeku, Rijeci, Puli, Zadru, Varaždinu, Rovinju i Zagrebu. Izborom atraktivnih lokacija po gradovima organizatori su nastojali potaknuti sudionike da predstave znamenitosti koje pojedini grad nudi čime se također oplemenjuje kulturna ponuda grada i podiže kulturološka vrijednost ovakvog tipa natjecanja.

Tako sam ja sudjelovala u Osijeku.Start je bio u Tvrđi gdje sam dobila upute,kartu i zadane teme(Retro,Street style,Paparazzo,Close up,Cjeloživotno obrazovanje,Turistička,Panoramska i Slobodna tema)koje smo morali pronaći na zadanim rutama.Mogli smo prijaviti po jednu fotografiju iz svake teme . Tako sam ušla u finale s jednom fotografijom iz zadane teme „Street style“ .Već sam onda bila zadovoljna,a vrhunac je bio prije par dana kad je fotografija izabrana među 24 najbolje plasirane u Hrvatskoj i osvojila drugo mjesto u kategoriji „Street style“. Fotografija će biti prikazana u sklopu grupne izložbe na sljedećem festivalu “Rovinj Photodays” 2013. godine kad ću dobiti priliku za dodatnu promociju,rekla je Jasmina Cvenić-Jovinac. Inače,Jasmina Cvenić-Jovinac je rođena 1980.godine,a fotografijom se počela baviti 1994.godine kada je u Osijeku upisala srednju Obrtničku školu, smjer fotograf.Još za vrijeme školovanja isticala se svojim odličnim uspjehom i zalaganjem koji je na kraju rezultirao Pohvalnicom za najboljeg učenika u svojoj generaciji.

-Nakon završetka srednje škole tri sam godine radila kao fotograf u jednom osječkom foto studiju,a onda sam prišla polaganju majstorskog ispita 2002.godine i od tada sam ponosna vlasnica titule Majstor fotografije.Još i danas se sjećam dodjele titule koja se održavala HNK-u Zagreb pod visokim pokroviteljstvom tadašnjeg predsjednika RH, Stjepana Mesića. Te iste godine usavršavala sam se za operatera na računalu i tako stekla još jedno zvanje.Dugogodišnja sam članica Fotokluba Valpovo s kojim sudjelujem na izložbama,natječajima i raznim radionicama.Upravo 2002.godine imala sam i svoju prvu samostalnu izložbu,a na kraju te godine dobila sam Plaketu za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak tehničke kulture na području Osječko-baranjske županije.Zbog svega toga 2002.godina ostat će mi u sjećanju kao jedna od najznačajnijih u mom profesionalnom i umjetničkom radu,rekla je Jasmina.Nakon udaje Jasmina je iz Valpova preselila u Ladimirevce gdje također svojim fotoaparatom bilježi sve najznačajnije događaje u mjestu.Tako je 2008.godine,kao službeni fotograf,sudjelovala u snimanju dokumentarnog filma o Ladimirevcima. Veliku pomoć u stvaranju sebe kao fotografa dobila sam od svog supruga koji se također bavi fotografijom i video produkcijom.Što se tiče fotografiranja,volim kreativne i „lude“ ideje i uvijek imam neke nove projekte u glavi,a i planovi za budućnost su mi veliki. Fotografija je jedini način kako zabilježiti nepovratan trenutak, unijeti u taj trenutak vlastitu emociju i isporučiti je dalje. Želim reći kako je umjetnost u bilo kojem obliku zapravo odraz onog unutrašnjeg, onog što čovjeka ispunjava,zaključila je Jasmina koja je nedavno stekla i zvanje grafičkog dizajnera na Elektro tehničkom fakultetu u Osijeku,pa joj je vijest o nagradi na Hrvatskom kreativnom & foto izazovu još više uljepšala ionako uspješan tjedan.Jasmina je i naša stalna suradnica u našem tjedniku,pa joj cijela redakcija tjednika Valpovština info upućuje iskrene čestitke na osvojenoj nagradi.

 
Suveniri Vranjković
Baner
Da li podržavate dosadašnje upravljanje javnim financijama grad Valpova ?
 
Trenutno aktivnih Gostiju: 51 
Baner