Baner

Memorijal FŠ

Kako je sve započelo

Datum objave: 13. rujan 2015

Udruga "Mladi poduzetnik" Ladimirevci osnovana je 25. ožujka 2006. godine, kada je u Ladimirevcima održana osnivačka skupština. Osnivači udruge bili su Zoran Ivanović, Snježana Tolić, Marija Šovagović i Zoran Kurtović. Registracija Udruge pri Uredu za opću upravu Grada Valpova uslijedila je 24. travnja 2006. godine. Osnivači Udruge željeli su u izrazito ruralnoj sredini pokrenuti građanske i poduzetničke inicijative, s osobitim naglaskom na rad sa ciljanim grupama stanovništva (mladi, žene, nezaposleni). Kao visokoobrazovani i proaktivni građani nastojali su svoje znanje i iskustvo staviti u svrhu pokretanja akcija koje bi vodile održivom razvoju, kako njihovog mjesta, tako i šire lokalne i regionalne zajednice.

Više...

 

Tko sniva, zlo ne misli

Datum objave: 3. svibnja 2014

U petak, 25. travnja, u punom holu OŠ Ladimirevci u Ladimirevcima održana je projekcija radioničkog filma nastalog na Maloj proljetnoj školi filma održanoj prigodom obilježavanja 8. Šovinih dana.

Više...

 

8. Šovini dani

Datum objave: 7. travnja 2014

Sredinom travnja održat će se 8. Šovini dani. Manifestacija posvećena jednom od najvećih hrvatskih glumaca Fabijanu Šovagoviću. Od debitiranja u filmu Fedora Handžekovića „Svoga tela gospodar“ odigrao je u preko sedamdeset filmova te ostavio nezaboravan trag u hrvatskoj filmskoj i dramskoj umjetnosti. Šovagović je kao rijetko koji hrvatski glumac uspio spojiti vlastitu autentičnost sa rolama koje je igrao i upravo je tu bila njegova veličina kao Glumca i Čovjeka.

Više...

 

ŠESTI ŠOVINI DANI U LADIMIREVCIMA

Datum objave: 24. srpnja. 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po šesti puta za redom u Ladimirevcima su održani "Šovini dani" odnosno "Memorijal Fabijana Šovagovića", kako je ranije nazivana ova manifestacija. Od 30. ožujka pa do 10. lipnja 2012. godine Udruga "Mladi poduzetnik" iz Ladimirevaca pružila je sumještanima i ostalim zainteresiranim stanovnicima Valpovštine ponešto reduciran program događanja, sukladno trenutnoj financijskoj situaciji u zemlji i svijetu. Tako je tijekom tri mjeseca održano tri događanja, koja su ipak privukla značajan broj lokalnog pučanstva koje cijeni uspomenu na svojega velikana.

Više...

 

Šovini dani u Ladimirevcima

Tijekom prve polovice svibnja po peti puta u Ladimirevcima je održana kulturno-etnografska manifestacija u spomen na velikoga hrvatskog glumca Fabijana Šovagovića. Ove godine održana je pod imenom "Šovini dani" i trajala je od petoga do dvanaestoga svibnja 2011. godine. Svojevrsna najava ovoga događanja počela je još u ožujku predavanjem "Glagoljica u gostima" Društva prijatelja glagoljice iz Zagreba. Tom prigodom su u holu Osnovne škole Ladimirevci predavač dr. Darko Žubrinić i glumac Stjepan Bahert Ladimirevčanima približili svu ljepotu i značaj glagoljičkih misala, knjiga i dokumenata, kroz živu riječ i sliku.

Više...

 
Više članaka...
Suveniri Vranjković
Baner
Da li podržavate dosadašnje upravljanje javnim financijama grad Valpova ?
 
Trenutno aktivnih Gostiju: 26 
Baner